Calici virus nok den mest udbredte af influenza - typerne.  Calici virus muterer konstant, så vaccinen dækker i mange tilfælde kun således, at evt. infektion bliver mild.

Der findes flere former for calici virus.  Den klassiske giver let snue, sår på tungen og i munden -let nedstemthed, evt. lav feber. Men der er normalt kun anoreksi, hvis mundsårene er slemme.

Der er også en form der går i ledene, hvor calici-virus vil kunne påvises i ledvæsken. Katten vil så have stærk ulyst til at bevæge sig og blive rørt.

Behandling - antibiotika - kun for at forhindre evt. sekundære bakterielle infektioner - aldrig binyrebark hormon, evt. smertestillende f.eks romefen.

Calici-virus udskilles konstant af den inficerede kat, så den er enklere at påvise.  Katte kan være a-symptomatiske virusudskillere i måneder - ja endda år.

Endvidere vil en del katte få gingivitis/stomatitis  en tandkødsbetændelse der er hænger sammen med caliciviruset. Forudsætningen for at bekæmpe denne tilstand er, at katten eliminere calicien.

Evt. behandlingsmuligher består blandt andet i vaccination med nasal vaccine, og/eller daglig påføring af en blanding af lactoferrin og drikkealoe.

Test for virus udføres ved at der tages svælgprøve med steril vatpind i dyrkningsmedie som sendes til University of Glasgow.